Amerykanie słodki cukier: czas regulować?

Amerykanie słodki cukier: czas regulować?Amerykanie jedzą niezdrową ilość cukru, a nadmiar cukru należy regulować, jak alkohol i tytoń, uważają naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Francisco.

“Teraz widzimy toksyczny brak [na nadmierne spożycie cukru],” Robert H. Lustig, doktor medycyny, profesor kliniczny pediatrii w ucsf Centrum oceny otyłości, badania i leczenie, mówi. “Tam musi być jakiś społecznej interwencji. Nie możemy zrobić to samodzielnie, bo cukier jest wciągająca. Osobista interwencja jest konieczne, ale nie wystarczające.”

Jego poglądy na regulację cukru są publikowane jako komentarz w czasopiśmie “Nature”.

Reguluje Cukier: Przemysł Ważenie

Zwróciliśmy się do Stowarzyszenia cukru, grupa przemysłowa, do rozpatrzenia rekomendacji.

Charles Baker, doktor filozofii, główny pracownik naukowy stowarzyszenia, odpowiadali na e-mail. “Gdy całe ciało nauce oceniane w trakcie skalę widzenia, eksperci nadal stwierdzić, że spożycie cukru nie jest czynnikiem sprawczym w przypadku innych chorób, w tym otyłości” – mówi.

Cukrem i jego konsekwencje w nadmiarze

Nadmiar cukru w diecie nie tylko dodaje kalorii, Pajacu pisze. Zbyt dużo cukru było związane z problemami ze zdrowiem, i pojawiają się nawet u osób, które mają normalną wagę, mówi.

Zdaniem Lustiga, zbyt dużo cukru może być związane z jakimiś problemami zdrowotnymi, w tym:

  • Wysokie ciśnienie krwi (on mówi, że fruktoza zwiększa poziom kwasu moczowego, z kolei, wzrost ciśnienia krwi.)
  • Cukrzyca
  • Zwiększenie tłuszczów we krwi, zwanych trójglicerydów
  • Otyłość
  • Problemy z wątrobą

Cukier ma potencjał do nadużyć, mówi. “Jak tytoń i alkohol, – pisze on, – to działa na mózg, aby stymulować dalsze spożycie.”

Kluczowy moment: mówi o dodanych Cukrów, a nie te, które naturalnie występują w takich produktach spożywczych, takich jak owoce czy mleko. Określa dodatku cukru, tak jak “każdy słodzik zawierający cząsteczki fruktozy, dodawanych do żywności w trakcie przetwarzania”.

Mężczyźni powinni spożywać nie więcej niż dziewięć łyżeczek cukru dziennie, według amerykańskiego kierowego Skojarzenia. Kobiety powinny jeść nie więcej niż sześć łyżeczek.

Typowy 12-uncja zwykłej sody obejmuje około ośmiu łyżeczek cukru, zgodnie z aha. Średnie zużycie cukru w USA wynosi około 22 łyżeczek dziennie.

Regulacji Cukru: PerspektywyRegulacji Cukru: Perspektywy

“Komentarze powinny być pobudką dla polityków” – mówi Marion Nestle, doktor nauk medycznych, km / h, Paulette Goddard profesor żywienia, żywności, badań i opieki zdrowotnej uniwersytetu w Nowym Jorku.

Studiował komentarze. “U niego jest nauka, aby wspierać” – mówi sugestii Lustig’s, że nadszedł czas, aby regulować poziom cukru.

“Co by amerykanie byli zdrowsi, zużywając mniej cukru jest oczywisty i łatwo wykazać” – mówi Nestle. “Cukrów sami w sobie nie jest szkodliwy, jeśli go jeść razem z innymi odżywkami, jak i w owocach, a w dietach, że bilans kalorii. Ale to trudne, aby zrównoważyć kalorie, gdy jesz dużo cukru”.

Niektórzy ludzie jedzą tak dużo cukru, że dodaje się do połowy swojej dzienny limit kalorii, aby utrzymać wagę, mówi Nestle.

“Przynajmniej FDA musi wymagać listing dodanego cukru na opakowaniu napis” Nestlé mówi.

Dobry pierwszy krok dla tych, którzy próbują obniżyć poziom cukru, Nestlé mówi, cofać lub wyciąć z słodkich napojów.

Cukier: jak regulować?

Modele używane do regulacji alkoholu i tytoniu może pracować na cukier, mówi Howard.

Jego propozycje:

  • Podatek na słodkie pokarmy. (Podatek na napój jest już traktowany – powiedział. Do pracy, mówi, że podatek powinien być mocny, takich jak podatek od 1 $do 1 $można sody.)
  • Ograniczyć dostępność. Oraz wymagania na automaty mogą być bardziej rygorystyczne.
  • Ustawić ograniczenia Wiekowe na zakup słodkich napojów i żywności.

FDA nie może pomóc, mówi, usuwając fruktozy z jej Gras (ogólnie uznane za bezpieczne) lista. To pozwala producentom żywności, aby dodać ją bez rozpatrzenia i zatwierdzenia.

Pisownia ilość cukru na etykiecie zasilania fakty również pomóc, mówi Howard. Mimo ogólnych, Cukrów, które są wymienione na etykiecie, w nim nie jest napisane, wielkość i ilość naturalnych.

Reguluje cukier: odpowiedzi FDA

“Zmiana statusu Gras na cukier obecnie nie jest uważane za” – mówi Douglas Karaś, rzecznik FDA.

Konsumenci mogą sprawdzić listę składników, aby dowiedzieć się, czy produkt został dodany cukier – mówi. Wśród różnych nazw dla cukru, jak mówi, są:

  • Syrop kukurydziany
  • Wysokiej fruktozowy syrop kukurydziany
  • Koncentrat soku owocowego
  • Maltozy
  • Dekstroza
  • Sacharoza
  • Miód
  • Syrop klonowy

Limity wiek do zakupu słodkich napojów skrajności?Limity wiek do zakupu słodkich napojów skrajności?

Amerykańskie Stowarzyszenie napoju, drugiej grupy przemysłowej, wydała oświadczenie w odpowiedzi na komentarze. To mówi, w szczególności, że “ich porównania cukru na alkohol i tytoń-to jest po prostu bez naukowych zasług.”

On kontynuuje: “ponadto, odosobniony ostrość na jeden taki składnik, jak cukier lub fruktoza w celu rozwiązania problemów zdrowotnych, jak podkreśla Światowa organizacja zdrowia, aby być spowodowane przez wiele czynników, w tym od używania tytoniu, szkodliwe spożywanie alkoholu, niezdrowa dieta i brak aktywności fizycznej, jest nadmiernym uproszczeniem. Nie ma żadnych dowodów na to, że skupiając się wyłącznie na zmniejszenie spożycia cukru będzie miał znaczącego wpływu na zdrowie ludności”.

Zakładając, że ograniczenia wiekowe do zakupu słodkich napojów-to “ekstremalna”, – zawiadomiły w skojarzeniu.

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *